Κάθε κατακτητής που πέρασε από αυτόν εδώ τον τόπο άφησε το αποτύπωμα του,για να μαρτυρά την ιστορική του πορεία!
Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας η επαρχία πεδιάδος ήταν η σημαντικότερη λόγω της εγγύτητας της με την πρωτεύουσα αλλά και επειδή ήταν πολύ εύφορη!
Ο οικισμός Καμάρι,το σημερινό Πάνω χωριό, κτίστηκε από τους Ενετούς πιθανότατα στο φέουδο του Leonardo Gradenigo,της καβαλαριας Apocsamo!
Με φανερή την ενετική επίδραση και με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία κτίστηκε η διμαρτυρη εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Ακριβή ημερομηνία δεν γνωρίζουμε και η χρονολογία 1842 που είναι χαραγμένη στο θύρωμα αφορά την ανακαίνιση της!
Ο ναός,πριν 20 χρόνια, υπέστη μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά στην οποία κάηκε το περίτεχνο τέμπλο και η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Παλαιότερα ήταν καλυμμένη με σοβά και ασπρισμενη αλλά κατά την τότε ανακαίνιση της αναδείχθηκε η πέτρα και πήρε την σημερινή της μορφή!Στην αυλή ευτυχώς διατηρήθηκε η επίστρωση από μικρές, στρογγυλές πέτρες (καλντερίμι)!
Διατηρούνται μνήμες σε πολλές γενιές Αποστολιανων από τις βεγγερες,τις παρέες και την φουναρα στο παρακείμενο οικόπεδο!!