Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 ο χωριανός μας Νίκος τ.Μανώλα Ηγουμενάκης,μετά από έρευνα του, μας αφηγήθηκε μικρές ανέκδοτες ιστορίες που συνέβησαν στο χωριό μας κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής!
Ευχαριστούμε όλες και όλους που παρευρέθηκαν!!
Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Δαμιανάκη και τα παιδιά του Γιάννη και Ραφαήλ που είχαν την μουσική επιμέλεια της βραδιάς!!

 
Την Κυριακή 19 Μαϊου 2024 πραγματοποιήθηκε ο 12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδος!!
Με αφετηρία το κτίριο του πολιτιστικού μας συλλόγου,μέσα από μια διαδρομή στα κοντινά μας χωριά Σαμπά, Ζωφόρους, Βόνη και τερματισμό στην λίμνη Λειβαδες στο Θραψανό !!
Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες απόλαυσαν την όμορφη διαδρομή
Ευχαριστούμε
- όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους για την άψογη συνεργασία
- την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση
-τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος για την στήριξη
Και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια!!

 
Μια όμορφη παρέα συγκεντρώθηκε σήμερα στο κτίριο του συλλόγου μας και βάζοντας ο καθένας την δική του ξεχωριστή πινελιά δημιουργήσαμε και φέτος τις πασχαλινές μας λαμπάδες !!
Πολλά και διαφορετικά σχέδια και χρώματα,όλα όμορφα και ξεχωριστά !!
Ευχαριστούμε όλες τις κυρίες του χωριού που ήταν εκεί και βοήθησαν και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Κα Kaiti Mixelaki,αγαπημένη φίλη του συλλόγου μας για την παρουσία και την βοήθεια της !!

 

Η ιστορία του κάθε τόπου είναι οι άνθρωποι του !! 

"Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται"
7η Απριλίου 2024, μια ημέρα τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον συγχωριανό μας Γεώργιο Εμμ.Πλευρακη, Αντισυνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού,διοικητή των οχυρών Ρούπελ. Στα οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων δόθηκε ένας σκληρός αγώνας από τους υπερασπιστές των οχυρών που κέρδισε τον σεβασμό και θαυμασμό εχθρών και συμμάχων!
Ο Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Πλευράκης τ.Εμμανουήλ από τους Αποστόλους υπήρξε διοικητής του δυτικού υποτομέα του συγκροτήματος του Σιδηροκάστρου στο οποίο υπάγονταν τα οχυρά Ρούπελ και Καρατας!
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αποστολιανων, με την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια του Κου Γεωργίου Καλογεράκη, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Καστελίου οργάνωσε μια ημερίδα προς τιμήν του με σκοπό να δείξει το μεγαλείο της ψυχής και το θάρρος που επέδειξε απέναντι στον πολυάριθμο Γερμανό εισβολέα στα οχυρά της γραμμής Μεταξά!
Ευχαριστούμε:
-Την Κα Μυρτώ Γεωργιάδου τ. Βασιλείου,τον Κο Χναρακη Νίκο και την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Καστελίου για την μουσική επιμέλεια !
-Τους απογόνους και τις οικογένειες του ηρωικού χωριανού μας για την βοήθεια τους!!
Και φυσικά όλες και όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας!!

 

Αρχή της Σαρακοστής λοιπόν και ο σύλλογος όπως κάθε χρόνο γιόρτασε τα Κούλουμα με αγαπημένους χωριανούς και φίλους .

Με σαρακοστιανά εδέσματα από τις νοικοκυρές μας και ό,τι μας προσέφεραν οι καλεσμένοι μας γίναμε μια μεγάλη και όμορφη παρέα.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς που μας διασκέδασαν :

Πρινιωτάκης Νίκος στο βιολί, Νικακης Δημήτρης και Βασιλάκης Παναγιώτης στα λαούτα.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για την βοήθεια τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εκδήλωση !!
Και φυσικά όλες και όλους όσους παρευρεθήκατε!!
Με το καλό να σμίξουμε και του χρόνου!!!