Πανηγύρι στους Αποστόλους.
Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά!!!

  • Την Κυριακή το μεσημέρι 23/6 στο σύλλογο φτιάχνουμε για κέρασμα το ταπεινό πολύχρωμο γλύκισμα συντροφιάς,τιςζαχαρωτές μαντινάδες.

Μη ξεχνάμε:

  • Στις 29/6 κρητικόγλέντι με το Νεκτάριο Σαμόλη

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και κείμενο

Tο πανηγύρι του χωριού μου
Νοσταλγία ,θύμισες το πανηγύρι του χωριού μου. Το πρώτο του καλοκαιριού σηματοδοτούσε τον ερχομό του καλοκαιριού, τον ήλιο, το φως, τη θάλασσα. Πολύς κόσμος από την περιοχή για να προσκυνήσουν, να ανταμώσουν συγγενείς ,σύντεκνους φίλους να διασκεδάσουν. Τι να πρωτοθυμηθώ Πάστρα και αρχοντιά, άσπρισμα παντού, Μυρωδιές από τους ξυλόφουρνους , από τα εφτάζυμα τους κουραμπιέδες και τα μπισκότα κάθε γιορτή είχε τα δικά της γλυκά, το ψητό στα πήλινα πατινιώτικα ταψιά Ζωντάνια και ζωή Ετοιμασίες .Κάθε οικογένεια να στολιστεί να φορέσει τα γιορτινά της και να ανηφορίσει στην εκκλησία. Μικροπωλητές με την πραμάτεια τους απλωμένη στους πάγκους σησαμόπιτες ζαχαρωτές μαντινάδες κοκοράκια γλειφιτζούρια, το μαλλί της γριάς ,παιγνίδια ,δακτυλίδια και βραχιόλια πειρασμοί για τα παιδιά, Αντάμωμα των ξενιτεμένων που φρόντιζαν να είναι όλοι εκεί. Τα γλέντια από τα καφενεία του χωριού συναγωνίζονταν για τον πιο ξακουστό λυράρη Σκορδαλός ,Σηφογιωργάκης Καλομοίρης κ α έδιναν φτερά στα πόδια άξιων χορευτών. Το χωριό ήταν γνωστό για τους μερακλήδες ,γλεντζέδες και χορευτές.
Στοίχημα για όλους να διατηρήσουμε το έθιμο το πανηγύρι του χωριού. Στοίχημα πολιτισμού και κουλτούρας του χωριού, ιστορικής συνέχειας, συνδετικός κρίκος για συνεύρεση και κοινό αντάμωμα. Αν σταματήσουν αυτές οι γιορτές είναι σαν να σταματάει το ίδιο το χωριό Ελάτε όλοι Αποστολιανοί και φίλοι να γιορτάσουμε να πανηγυρίσουμε να χαρούμε.


Μ Δαμιανάκη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου